Line Dance Everywhere


Line Dance Everywhere började som ett nätverk för Line dance och är nu även en klubb som dansar Linedance i Sösdala, Skåne. Vi dansar i IOGT NTOs lokaler på Flensburgsgatan 8 i Sösdala.

Syftet är att sprida intresset kring Line dance och dess dansglädje och tipsa varandra om trevliga danser och arrangemang. För den som vill börja dansa hänvisar vi till lokala klubbar. Från och med april 2016 arrangerar vi danskvällar som fokuserar på Country and Western Linedance. Till höger finns en lista över de skånska linedanceklubbar som vi för närvarande känner till. Det kan finnas studieförbund och andra arrangörer. Hör med närmsta studieförbund/klubb/kommun etc. eller sök på nätet.

Line Dance Everywhere har två syften. Dels att sprida kunskapen om Country & Western Line Dance, Modern Line Dance och Soul Line dance, och dels att vara ett nätverk och inspiration för dansare. Line Dance Everywhere arrangerar linedancekurser i studiecirkelformat med början i maj 2016. Vi tänker ha workshops med Countrydanser. Anledningen till att vi har bildat detta nätverk/klubb var från början att stödja de dansare som dansar på flera ställen och är med i flera klubbar och gärna deltar i olika arrangemang men som ibland känner att det är svårt att veta vilken klubb som man har som hemmaförening. Då skriver man helt enkelt LDE i anmälan.


Modern Line Dance

Country&Western Line Dance i svensk tappning

Knockin' on Heavens Door

Exempel på Soul Linedance.


Exempel på Funk - tävlingsform hos WCDF.Country&Western Line Dance ur filmen Footloose

Gilla oss via Line Dance Everywhere som Facebook-sida.

Länk till danskalender: Linedancekalender Skåne

Länk till danskalender Själland: https://www.glostruplinedance.dk/kalender.html